STEP = Perfecte Preventie van rugklachten, RSI en Blessures

Hoe doet STEP dat?

STEP voorkomt altijd direct overbelastende activiteiten met beschermende hulpmiddelen en scholing. Dat is een wetenschapelijk verantwoord basisprincipe uit de orthopedie.

STEP is de enige die dat consequent in de praktijk brengt. (Para)medici zijn alleen bezig met behandelen en besteden geen aandacht aan het belangrijke basisprincipe in de orthopedie: voorkom overbelasting ter preventie en tijdens het herstel.

STEP doet dat door mensen veilig lichaamsgebruik aan te leren en zo nodig (bij klachten) direct bewust te maken van (on)veilig lichaamsgebruik en direct veilig lichaamsgebruik te realiseren en verder te perfectioneren.

Met veilig lichaamsgebruik kan men zo ZELF de preventie van fysieke problemen realiseren en als er fysieke problemen zijn, kan men deze ZELF direct en snel met veilig lichaamsgebruik oplossen.

STEP maakt mensen met veilig lichaamsgebruik veel meer onafhankelijk van (para)medici en hun therapie├źn.

Dat is heel belangrijk ter preventie van gezondheids- en verzuimschade, voor mens en maatschappij, omdat mensen met veilig lichaamsgebruik zelf veel meer invloed kunnen uitoefenen op hun herstel en de preventie van recidieven, dan therapeuten ooit kunnen in hun beperkte behandeltijd.

Lees meer...